Om oss

imageBakom kennelnamnet finns Sandra och Lena. Mor och dotter. Eller dotter och mor snarare. Det var Lena var den som skapade kenneln i början på 90-talet och födde upp två kullar med Irish Softcoated Wheaten Terrier, vår A- och B-kull. Sen blev det inte mer förrän jag, Sandra, skaffade sin första aussie -03 och nr två och tre -05 och drömmen om uppfödning började. Första aussiekullen föddes -08 och nu först planerar vi vår D-kull sommar/höst -16 eftersom vi länge inte haft några hundar i avel av olika anledningar.

Genom åren har det nu blivit sammanlagt tio aussies i familjen, tre har bott/bor med Lena (som jag lurade att byta ras ?) och resten hos mig. Av dessa har vi nu tre kvar. Latte hos Sandra, Glassa hos Lena pch Mello delar vi lite på även om han egentligen är mammas hund. Vi tränar och tävlar bruksspår, lydnad och rally och vi ställer ut. Husse har kört agility med några av dem och vi har provat lite av det mesta genom åren. Vallning är inget vi haft möjlighet att fördjupa oss i, men hoppas att framtiden bjuder på bättre förutsättningar på den punkten.

Vi är båda ringsekreterare, CUA’or, Lena är A-figge för Mh och Mt, Sandra har gått SKK’s uppfödarutbildning och går nu SASK’s uppfödarutbildning. Sandra är också exteriörbeskrivare på Australian Shepherd.

Vi har båda engagerat oss mycket i utställning och exteriör och det är något som intresserar oss, men det är absolut inte det vi värderar högst. Aussien är och bör definitivt förbli en arbetande ras.

Vi prioriterar i följande ordning ”vardagsmentalitet”, hälsa, ”arbetsmentalitet” och exteriör. Det första är det vi lever med varje dag. Hunden som ska klara allt från barn i hemmet till fulla människor på stan, från barnens ruffiga lek till veterinärens hantering, från nyårsafton till veckan när familjen har influensa, från kvällspromenaden med hundmöten till skogspromenaden med doft av vilt. Vi vill ha stabila, trygga, sociala och vänliga hundar.

Hälsa säger sig självt. Vi vill ha friska hundar helt enkelt!

Med arbetsmentalitet menar vi att vi vill ha hundar med vilja, kapacitet, uthållighet och fokus. Hundar med föremålsintresse, nyfikenhet, will to please, störningstålighet och jävlar anamma. Hundar som jobbar med oss för att det är så jäkla kul och inte bara för att de vill ha belöningen. Helt enkelt bra brukshundar! Med exteriör så menar vi sunda, korrekta, rastypiska hundar där ordet ”lagom” passar på alla bitar. Vi kommer inte ta några hundar i avel förrän de fyllt tre år.

De valpar vi föder upp är våra hjärtan och vi vill ha en bra relation med våra valpköpare. Vi förväntar oss en bra kontakt genom hela valpens liv och i gengäld lovar vi att alltid finnas till hands i stort och smått, i medgång och motgång. /Sandra och Lena

image