Om oss

Bakom kennelnamnet finns Sandra och Lena. Lena var den som skapade kenneln i början på 90-talet och födde upp två kullar med Irish Softcoated Wheaten Terrier, vår A- och B-kull. Sen blev det inte mer förrän Sandra tog sin första aussiekull  -08. Ett gäng år och ett antal aussiekullar senare anslöt Anna och pudlarna -21.

Sandra tränar och tävlar bruksspår, lydnad, viltspår och rally och vi ställer ut. Vi har kört agility med några av dem och vi har provat lite av det mesta genom åren.

Sandra och Lena är båda ringsekreterare, CUA’or, Lena är A-figge för Mh och Mt, Sandra har gått SKK’s och SASK’s uppfödarutbildning. Sandra är också exteriörbeskrivare på Australian Shepherd.

Vi prioriterar i följande ordning ”vardagsmentalitet”, hälsa, ”arbetsmentalitet” och exteriör. Det första är det vi lever med varje dag. Hunden som ska klara allt från barn i hemmet till fulla människor på stan, från barnens ruffiga lek till veterinärens hantering, från nyårsafton till veckan när familjen har influensa, från kvällspromenaden med hundmöten till skogspromenaden med doft av vilt. Vi vill ha stabila, trygga, sociala och vänliga hundar.

Hälsa säger sig självt. Vi vill ha friska hundar helt enkelt!

Med arbetsmentalitet menar vi att vi vill ha hundar med vilja, kapacitet, uthållighet och fokus. Hundar med föremålsintresse, nyfikenhet, will to please, störningstålighet och jävlar anamma. Hundar som jobbar med oss för att det är så jäkla kul och inte bara för att de vill ha belöningen. Helt enkelt bra bruksaussies och arbetande pudlar!

Med exteriör så menar vi sunda, korrekta, rastypiska hundar där ordet ”lagom” passar på alla bitar. Vi kommer inte ta några hundar i avel förrän de fyllt tre år.

De valpar vi föder upp är våra hjärtan och vi vill ha en bra relation med våra valpköpare. Vi förväntar oss en bra kontakt genom hela valpens liv och i gengäld lovar vi att alltid finnas till hands i stort och smått, i medgång och motgång. /Sandra och Lena

sandra@omullans.se