Latte

RLDn RLDf Roses and Dreams Blowing Stardust, född 2012-03-10, NHSBG2/2873893 och SE44016/2016 (resultat finns under båda regnr på hunddata)

e. DUCH LUXCH Some Kind of Magic’s Dreamdate DNA-VP

u. Highrails Flaming Ray of Light

Nbt, fulltandat saxbett

HD: A/A, ED: 0/0

HSF4: +/+ (fri), MDR1: +/+ (fri)

Ögonlyst fri senast mars -19

Fullcertad på utställning

RLDn, RLDf

Känd mental status med 2a på skott

Latte är mitt impulsköp. Hennes kullbror Mello var ett lite spontant köp, men ändå rätt så planerad när han kom hit (till Lena) som 8-veckorsvalp. Redan från allra första början så blev jag kär i bilderna på hans blonda syster och när vi var nere i Holland och hämtade honom så blev känslan inte mindre. När jag fick visa henne i valpklass när hon med uppfödare Kim var på Sverigebesök när de var 4 månader så sa jag till både dem och Andreas att henne ”behöver” jag. Om hon nånsin skulle flytta nånstans så ville jag ha henne. Så när frågan sen kom när hon närmade sig ett år så kunde jag inte tacka nej, det bara gick inte. Och eftersom min make är en förstående man så flyttade hon hit påsken -13 och jag har inte ångrat mig en sekund. Latte är mitt hjärta och vår symbios är tight.

Latte är vild, energisk och fruktansvärt snabb, smidig och säker på fötterna. Hon är mild och förarmjuk, framåt och nyfiken. Hon är glad och framåt i alla miljöer och har ett finfint föremålsintresse och kamplust. Hon är vad jag kallar reserverad så som en aussie kan och får vara, dvs hon är inte så himla intresserad av människor hon inte känner om de inte erbjuder nåt intressant. Hon är positiv och lätt vid alla sorters hantering och är inte vare sig blyg eller rädd för människor. Hon är en mattehund av stora mått och vill helst vara nära, nära hela tiden. För att nämna hennes mindre bra sidor (ingen hund är ju perfekt) så var hon som yngre inte superb på att släppa negativa minnesbilder och även om hon är nyfiken så får hennes ointresse av nya människor och hennes bundenhet till mig henne att inte gärna lämna min sida. Det senare är så klart på både gott och ont.

Latte kan inte göra något lite eller sakta. Allt går fort och hon tar alltid i från tårna i allt hon gör. Hon älskar all form av arbete och träning och är väldigt lättmotiverad och lättbelönad. Händer det något är hon först upp på fötterna, händer inget så kopplar hon av, men har alltid ett halvt öra öppet så hon inte missar nåt. Latte funkar fint med alla hundar.

Fortfarande nu vid 10 år är hon galen, vild och gör ingenting halvdant. Det finns kanske några fler gråa hår på nosen, men annars är det ingenting som skvallrar om hennes ålder.

image