Glassa

 image image

RLDn Dragonora Evil Fantasies SE59521/2011, född 2011-10-08

e. SEUCH SEVCH LP1 Door Keeper’s Officer

u. Spinnrockens Lei-Zi Narooma 

nbt 1/4, saxbett (saknar två incisiver pga olycka, annars fulltandad)

HD: A/A, ED: 0/0

Ögonlyst ua feb -17

Känd mental status med 1a på skott

2 cert på utställning

Godkänd lägre klass spår

Två godkända resultat rallylydnad fortsättningsklass

Glassa är min trösthund. När vi på ett år gått från fyra hundar i flocken till en ensam, vilsen och olycklig Mella så kom chansen att få tillbaka en liten del av Dizzy iom Glassa som är hennes barnbarn. Det är häftigt att se både pappa Harry, farmor Dizzy och farfar Carrey i henne och känna stora delar av hennes stamtavla så väl.

Glassa var den i särklass enklaste valp vi haft. Hon behövde liksom ingen uppfostran alls utan funkade i vardagen och fattade allt ändå. Hon är en väldigt cool, stabil och lättsam hund som är lugn i vardagen, lätt kan slappna av överallt och funkar i alla miljöer. I arbete är hon okomplicerad och har en medfödd uthållighet som imponerar på mig. Hon är social och gillar alla slags människor, men är ändå inte en ”in your face-hund”. Hon är lätt vid all hantering, skulle glatt följa med vilken människa som helst som erbjuder lite godis, lek eller kill i armhålan och har en gnutta pondus. Hon tar inte ”åt sig” och lägger inte på sig negativa minnesbilder. För att nämna de mindre bra detaljerna (ingen hund är ju perfekt) så skulle jag önska en större nyfikenhet och ett hetare ”klipp” både i arbete och i föremålsintresse. Det senare är inte något problem, utan en liten nyans för hon har både fart och föremålsintresse och kamp, jag vill bara ha lite till. Glassa är fin i spåret och är väldigt fokuserad i lydnaden och presterar bara bättre och bättre ju längre stund man tränar. Hon är precis likadan på tävling som på träning och mattes nerver, okända hundar, domare och tävlingsledare är inget som påverkar henne. Glassa är suverän med våra barn och är aldrig jobbig i vardagen. Hon vaktar med pondus hemma men aldrig i onödan, är lätt att få tyst och hon ”dumskäller” aldrig. Hon har inga problem med hundmöten på promenader och jagar inte vilt. Eftersom vi inte alltid prioriterar hundträning och tävling först sen vi fick barn så är Glassa inte tävlad så mycket ännu, men det jag sett hittills tycker jag väldigt mycket om!

Glassa bor sen sommaren -15 hos mamma utanför Kalmar. Detta pga hon inte alltid trivs superbra med andra tikar i hemmet och med en vild tvåbent tvååring vågar jag helt enkelt inte chansa på att ha hundar som inte trivs helt bra ihop. Jag saknar henne oändligt, men istället förgyller hon mammas liv. Hon är fortfarande lika mycket en del av familjen och kenneln ändå.

Glassa är mamma till vår E-kull som tyvärr blev en hälsomässigt väldigt dålig kull. De är nu fyra år gamla och bara två är i livet. Det är baksidan av att vara uppfödare och inget man önskar sin värsta fiende när valpköparna måste ta bort sina älskade och alldeles alldeles för unga hundar.

image image

image image

image image