Mindre än en vecka kvar!

Valparna fyllde sju veckor i helgen och nu är det mindre än en vecka kvar innan de börjar flytta ur boet! Alla utom Lloyd är sålda (det fortsätter att gå troll i valpköparna, så många bra som tvingats tacka nej i sista stund 😕), men så rolig, söt och social som han är så kommer rätt ägare att hitta honom snart. Det är jag säker på 😊

I veckan jobbar jag bara en enda dag och det är tur det för det är fullbokat med veterinärbesiktningar, ögonlysningar, valptest och en massa annat. Vi ska hinna med en sista omgång ståbilder och en hel massa miljöträning och därimellan en massa mys och gos såklart. Det är bitterljuvt det där med att leveranshelgen närmar sig. Jag kommer sakna dem var och en massor, men att få uppleva den nyförälskade glädjen hos valpköparna, se de små växa upp och utvecklas ihop med sina nya mattar och hussar och inte minst få den tid och kärlek de behöver (och som man får svårare och svårare att räcka till för till en hel kull när de närmar sig 8 veckor) gör det värt saknaden många gånger om!

image image

Jay, Kai och Nya.

image image

Lloyd, valparnas hederstant (och en av mina bästa vänner) Anna och Cole.

image image

Mimmi och Nya.

image image

Cole och Lloyd.

image image

Kai och Cole.

Inser att det råkade inte bli en enda bild på Zane. Det får bli extra på honom en annan dag. 😊

5,5 vecka

Valparna är 6 veckor nu och jag blir mer och mer kär i dem allesammans! Jag är såklart väldigt partisk och älskar dem alla, men de imponerar på mig hittills både genom att vara välbyggda och ännu mer genom att vara sociala, framåt, nyfikna, orädda och fulla i bus. Jag tvivlar inte på att de kommer göra sina framtida mattar och hussar väldigt glada och ge dem ett och annat grått hår.

Det har tyvärr gått lite troll i valpintressenterna och flera riktigt bra och seriösa intressenter har av olika anledningar fått hoppa av. Därför är fortfarande ett par hanar och en tik till salu, men med is i magen så är jag säker på att precis rätt hem dyker upp.

I helgen är det dags att börja upptäcka den stora världen utanför hemmet. Det ska bli riktigt spännande att se hur de tacklar bilåkning, utflykter i skogen, hos vänner, till havet och till mitt jobb på ett äldreboende! Bilderna är från i onsdags när valparna är 5,5 vecka. Nya ståbilder finns också på D-kullens sida.

IMG_3163 IMG_3164 IMG_3205 IMG_3243 IMG_3317 IMG_3318 IMG_3353 IMG_3408 IMG_3394 IMG_3409 IMG_3449 IMG_3457

Jisses vad tiden går fort!

Senast vi hade valpar var jag arbetslös och hade inga barn. Jag kunde hänga i valplådan hela dagarna och fota mängder och på kvällarna hann jag redigera bilder och blogga långa inlägg varje dag. Nu jobbar jag heltid (min man har semester och är hemma såklart så valparna är inte lämnade åt sitt öde alls) och är mamma till två barn som dessutom har sommarlov och vill hitta på en massa kul. Jag lägger all tid jag kan på valparna, men det blir inte mycket fotat och ännu mindre bloggat. Men, men man får prioritera liksom. Fördelen med kombinationen barn och valpar är att valparn blir vana vid barn, höga ljud och en massa liv runt sig. Och barnen får lära sig att ta det lugnt och vara försiktiga med valparna. Win-win! På alla punkter utom det där med bloggandet. Och min sömnmängd 😉

Iaf så utvecklas de små i en rasande takt såklart. De är 3,5 vecka och skuttar runt, viftar på svansarna, kommer framspringandes när man kommer och klättrar upp i knät, biter med sina första små nåltänder i nån tå eller tröja, busar med varandra och utforskar världen.

image image

När Mello träffade valparna på nära håll första gången 😍 Han är såååå försiktig och sååå artig, men nyfiken.

image image

Grannbarnen är såklart gossugna nu när de äntligen är välkomna att hälsa på valparna. Och valparnas egen lillhusse är som så stolt att få visa upp dem.